Svenska spel sponsrar idrott

För att man ska kunna bedriva idrottsverksamhet på låg eller hög nivå krävs det idag oftast någon form av sponsoravtal. Alternativet är att föreningen själv har tillräckliga resurser i form av till exempel medlemsavgifter eller publikintäkter. När det gäller sponsorer i idrottssverige så har Svenska spel sedan länge varit ett av de främsta företagen. De har sponsrat både Elitserien i ishockey, numera kallat SHL, och dam- och herrlandslagen i fotboll. Idag är det främst fotbollen som Svenska spel satsar på, och det senaste sponsoravtalet innebär att de satsar närmare en miljard kronor på dam- och herrfotboll fram till 2020. Svenska spel får därmed positiv uppmärksamhet i samband med Sveriges populäraste fotbollslag och stärker sin position i konkurrensen med utländska spelbolag. Som de flesta känner till så har vi ett monopol på spel i Sverige, men via nätet kan man spela hos många andra svenska spelbolag som dock är registrerade i utlandet.

Svenska spel och hur de sponsrar svensk sport

Svenska spel och sponsring

Även om Svenska spel i huvudsak ger mycket pengar till fotbollförbundet så bidrar de också med sponsring till många andra idrotter i Sverige. Några exempel är ishockeyförbundet, handbollsförbundet och bandyförbundet. Svenska spels sponsring av idrottsverksamhet i Sverige består dock inte bara av miljonavtal som ger trygghet och stabilitet åt de största idrottsförbunden. De sponsrar också enskilda idrottare genom sina olika fonder, som till exempel Svenska spels fotbollsfond.

De stöttar också ungdomar som vill satsa på idrott och delar ut en mängd stipendier till lovande idrottare inom olika sporter. Anledningen till att Svenska spel är så pass aktiva i sin roll som sponsor av idrotter är givetvis för att de flesta spelobjekt de erbjuder kommer från just idrottsvärlden. Allt fler sportintresserade spelar dessutom på matcher och eftersom konkurrensen från internationella spelbolag hela tiden ökar, är det viktigt för Svenska Spel att synas i dessa sammanhang, särskilt i sin roll som sponsor och stöttepelare för svensk idrott.